Luksusautot – mikä niissä viehättää?

Ei tarvitse olla juurikaan kiinnostunut autoista, kun kadulla ohikiitävä luksusauto saa pään kääntymään kuin huomaamatta. Jos meillä olisi mahdollisuus valita itsellemme mikä tahansa auto, niin siitä löytyisi tehokas moottori, parhaat ominaisuudet ja näyttävä ulkoasu – ja meitä viehättävän paketin tarjoaa poikkeuksetta jokin luksusautoista. 

Ferrari, Porsche, Rolls Royce ja BMW riittävät pelkkänä merkkinä kiinnittämään meidän huomion. Auto on suomalaisille elintärkeä väline liikkumiseen paikasta toiseen pitkien välimatkojen takia, mutta mikä saa ostajan sijoittamaan luksukseen ja mikä niissä viehättää?

Luksusautojen selittämätön vetovoima

Oli kyse mistä tahansa itselle tärkeästä harrastuksesta, niin siitä tulee iso osa omaa arkea ja identiteettiä. Kaikilla meillä on hyvin erilaisia mielenkiinnon kohteita musiikista käsitöihin ja urheilusta https://www.suomipikakasino.com/ -sivustolla pelaamiseen tai autoihin. 

Autot kiinnostavat etenkin miehiä, mutta harrastuksen pariin on lyöttäytynyt yhä useammin myös naisia. Monet nauttivat siitä, kun saavat laittaa ja tuunata omaa autoa, oli kyse sitten vahaamisesta tai vanhan kunnostamisesta uudeksi. Emme voi kuitenkaan kieltää sitä, etteikö luksusautoihin liittyisi täysin oma vetovoima. Mikä niissä sitten vetää puoleensa?

Jokaisella luksusauton ostajalla on omat syynsä niiden ostamiseen. Hyvin usein se on yksi näistä:

  • Merkki menestyksestä

Etenkin yritysten omistajat suosivat luksusautoja, joka on kuin viesti asiakkaille menestyksestä. Tietyllä tapaa tämä on merkki luottamuksesta ja laadusta sekä luonnollisesti se toimii markkinointikikkana. Huomio on helppo kääntää itseensä näyttävällä autolla.

  • Kunnioitus ja huomion herättäminen

Upeissa ja kalliissa autoissa on sitä jotain, joka vetää puoleensa ja saa aikaan kunnioitusta. Ohi ajaessa se saa päät kääntymään ja parkissa ollessa ei ole harvinaista, kun ohikulkijat pysähtyvät ottamaan itsestään valokuvan sen vierellä. Halutesssasi täältä on ladattavissa upea taustakuva tietokoneelle, jos kuvia ei omasta takaa vielä löydy.  

  • Unelma

Aina luksusauton takaa ei tarvitse edes etsiä mitään syvällisiä syitä sen ostamiseen. Yksinkertaisesti vain näyttävyys, ominaisuudet ja moottorin voima on unelma, joka halutaan joku päivä omaksi. 

Ensiluokkainen laatu ja jälleenmyyntiarvo

On totta, että luksusautolla saat takuuvarman huomion. Omistajien ajatellaan hyvin usein hakevan huomiota ja näyttävän auton ilmestyminen pihaan herättää pientä kateutta naapureissa. Ei ole mikään ihme, sillä hyvin harvalla on vara sijoittaa luksusautoon.

Kyse ei kuitenkaan ole suoraan näyttämisen halusta. Luksusautojen TOP 10 -listasta voitaisiin käydä loputonta keskustelua, mutta vuosi toisensa jälkeen se muodostuu hyvin pitkälti samoista merkeistä ja syy miksi niihin sijoitetaan johtuu pääasiassa laadusta ja jälleenmyyntiarvosta, -jopa enemmän kuin maineesta ja kunniasta.

Laatumerkkiin voi aina luottaa

Laadukkaita autovalmistajia on useita, mutta tunnetuimmat niistä ovat muun muassa Mersu, Audi ja BMW. Jos et vielä itse tiedä mikä itsellesi on näistä sopivin, voit ratkaista mikä auto sopii sinulle vaikka horoskooppien avulla. 

Luksusautojen valmistajat kiinnittävät erityistä huomiota kokonaisuuteen turvallisuudesta pieniin ulkoisiin yksityiskohtiin. Rakennuslaatu on huomattavasti parempi kuin monella muulla kilpailijalla ja luonnollisesti se nostaa myös auton hintaa.

Pintakäsittely, laadukkaat materiaalit ja tekniset ominaisuudet tekevät ensinnäkin matkustamisesta mukavampaa, mutta samalla auton käyttöikä ja kestävyys on paljon parempi kuin halvemmissa vaihtoehdoissa. Tästä johtuen moni on valmis maksamaan enemmän siitä, että saa alleen varman ja toimivan kulkuneuvon. 

Luksusauto on käytettynäkin arvokas

Luonnollisesti auton hinta laskee sitä mukaan, kun ikää ja kilometrejä kertyy. Luksusautojen jälleenmyyntiarvo on kuitenkin huomattavasti arvokkaampi kuin muiden autojen. Niinpä monet ajattelevat sitä sijoituksena, jolla voi maksimoida kaikki sen hyödyt parhaalla mahdollisella tavalla. 

Suomessa harva pärjää ilman autoa ja se on monessa tapauksessa välttämättömyys. Joten samalla kun sijoittaa laatuun, tekee monesti myös taloudellisesti järkevän ratkaisun. Siinä vaiheessa, kun on aika vaihtaa auto uuteen, saa huomattavasti paremman jälleenmyyntihinnan sekä laadun ansiosta säästyt korjaamolla hengaamiselta ja korjauskustannuksissa. 

Vastaa