Autot, naiset ja kauneus

Olemme aiemminkin sanoneet, että tämä sivusto ei miellytä kaikkia, koska olemme halunneet nostaa kolme asiaa muiden yläpuolelle: autot, naiset ja kauneuden. Mikään näistä olomuodoista ja asioista eivät välttämättä ole pysyviä. Tarkoitamme siinä mielessä, että autot vanhenevat, eikä kaikista tule parempia vanhetessaan, kuten kenties oikeasti vanhoille autoille on voinut käydä. Ja naisetkin, voivat lähteä jatkamaan elämänkiertoaan muualle, ja kauneuskin on katsojan silmissä. Tällä kerta ajattelimme hieman katsoa lähemmin tätä kauneus käsitettä ja miesten ja naisten eroja.

Mies vs nainen

Mieskin hoitaa omaa kauneuttaan. Miehet ajavat partansa, käyvät parturissa leikkauttamassa hiuksensa ja osa jopa meikkaa ja hoitaa muutenkin ihonsa tasapainoa. Naisilla kauneudenhoito on kuitenkin aivan jotain muuta, ja miehet, jotka eivät tarkasti seuraa naisten tekemisiä, ovat tässä asiassa aivan ulapalla. Oletko esimerkiksi kuullut, että teollisuushampusta valmistettu CBD-öljy auttaisi ihonhoidossa? Voit itsekin lukea tuotteesta lisää vaikka,  https://www.cibdol.fi/ sivuilta. CBD-öljyn sanotaan auttavan useaankin eri iho-ongelmaan ja kaikki naiset jotka meikkaavat ja tekevät kaikkea muutakin kauneudeneteen, ovat valmiita kokeilemaan vastaavia luonnollisia trendituotteita. CBD-öljy on luonnontuote, ja siksi monet sen vaikutukset eivät ole täysin kliinisesti todistettuja, joten kaikkia mahdollisia tuotteen hyviä vaikutuksia ei voi esimerkiksi kirjoittaa tuotteen tuoteselosteeseen. Sama ongelma on itseasiassa lähes kaikilla luonnontuotteilla. Ne tuotteet jotka valmistetaan laboratorioissa keinotekoisesti käyvät läpi sarjan tutkimuksia ja testejä ja kaikki maksaa miljoonia, mutta tuote saa samalla virallisen selvityksen, mitä tuote tekee ja mihin sitä pitää käyttää. Luonnontuotteet eivät ole laboratoriossa valmistettua ja jokainen tuote on vähän erilainen kun edellinen ja seuraava sato, joten niiden lääketieteellinen testaaminen on yleensä aivan liian kallista, eikä sitä sitten koskaan käytännössä tehdä.

Takaisin kauneudenhoitoon: keskimääräinen aika kun mies lähtee aamulla liikenteeseen, menee hampaidenpesuun ja kenties hiusten harjaamiseen, kahvin juomiseen ja pikaiseen aamupalaan. Puhutaan 10-30 minuutista. Mutta keskimääräinen aika kun nainen lähtee aamulla liikenteeseen, onkin paljon enemmän, mutta se myös sisältää paljon enemmän kuin miesten tapauksessa, vai kuinka monen nuorehkon naisen olet viime aikoina nähnyt lähtevän julkisesti minnekään meikkaamatta tai laittamatta ollenkaan hiuksiaan. Entä sitten, jos mies ja nainen ovat lähdössä johonkin tiettyyn paikkaan? Miehet laittavat yleensä päälleen, jotain mitä nyt sattuu olemaan siinä saatavilla, kun vastaavasti naiset vasta siinä ajassa ovat miettineet, mistä vaihtoehdoista kenties aloittaa miettimisen. Poikkeuksia on tietenkin molemmissa sukupuolissa ja osa naisista on nopeampi liikkeellelähdön kanssa ja osa miehistä viettää tuntikausia partansa ja viiksiensä parissa sekä valitsemassa oikeita sukkia ja oikeata kelloa, saatikka jos pitää valita kravattia puvun kanssa.

Kauneudenhoito on iso business

Suomessa kauneudenhoitoalalla toimii tuhansia työntekijöitä. Heistä iso osa parturikampaamoissa ja pienessä kauneussalongeissa, osa isojen ketjujen työntekijöinä. Moni suomalaisista kauneudenalan työntekijöistä on ammattilan ohella opiskellut itselleen myös merkonomin paperit ja moni työskenteleekin yrittäjänä.

Kansainvälisesti kyseessä on miljardien eurojen liiketoiminta, mikä vain laajenee vuosikymmen vuosikymmeneltä. Yksi syy laajenemiseen on totta kai ihmisten vaurastuminen ja omaan itsensä sijoittaminen, mutta myös se, että elämme entistä vanhemmiksi ja meissä (osassa) nousee pintaan halu näyttää nuoremmalta kuin mitä olemme. Nykyaikainen plastiikkakirurgia mahdollistaa ikääntymisen pysäyttämisen ainakin näennäisesti ja 80-vuotias nainen voi näyttää lähes 40-vuotiaalta, ja 60-vuotias nainen 30-vuotiaalta, ja sama miehissä.

Kauneudenhoito ei ole vain ihon hoitoa ja itsestä huolehtimista vaan osittain myös itsensä esille tuomista ja omien hyvien puolien entistä enemmän esille tuomista ja niiden huonojen puolien jopa kirurgista hoitamista. Tämä kaikki mahdollistaa sen, että tulevaisuudessa meidän kaikki iho-ongelmat tai ”vajavaisuudet” voidaan korjata, kunhan vain hinnasta sovitaan.

Kodin kauneudenhoitopiste

Onko teillä kotona oma sauna, vai onko siitä rakennettu spa-kylpylä, jossa voidaan loikoilla. Ja onko vierashuoneeseen ostettu hierovatuoli, rusketuskaappi tai jotain muuta oman kodin tee-se-itse kauneudenhoitolaitteita? Me ihmiset olemme aika erikoisia siinä, että vaikka autoissakin meille riittäisi se, että autolla pääsee pisteestä a pisteeseen b, niin se ei kuitenkaan meille riitä, vaan autoja on saatavilla satoja eri malleja, eri kokonaisia ja eri moottorisia, koska haluamme kertoa jotain meistä itsestämme myös automme kautta, eli osittain ajattelemme aina myös toisia ihmisiä ostaessamme auton. Sama juttu kauneudenhoidossa ja vaikka parran ajelussa, meille ei riitä se, että homma hoidetaan kuntoon, se pitää hoitaa haluamallamme tavalla.

Vastaa