Carbabes ja isänpäivä

Isänpäiväviikko ja kaikki lehdet ovat täynnä mitä erikoisempia tavaroita isille. On tekniikkaa, on lämpöisiä ja pörröisiä tuotteita – todellakin kaikenlaista.

Tänä vuonna voit tilata isälle vaikka lavallisen olutta ja viiniä Euroopassa tai täältä nikotiinipussi paketin, riippuen täysin mitä isäsi tykkää ja haluaa. Vai olisiko pitänyt tänä vuonna teettää hänelle taulu autotallin tai työpaikan seinälle näistä meidän sivustomme kuvista? Sekin olisi ollut aivan mahdollista valitsemalla vain kuva ja laittamalla viestiä esimerkiksi mainosteippaamo Omalogolle, ei se hirveän kalliiksi olisi tullut postikuluineenkaan.

Tiesitkö muuten, että isänpäivästä tuli virallinen liputuspäivä Suomessa vasta vuonna 2019, mutta se ehti olla vakiintuneena liputuspäivänä jo vuodesta 1987. Eikä liene lainkaan yllätys, että isän juhlinta on peräisin tässä mielessä Yhdysvalloista aika heti äitienpäivän aloittamisen jälkeen. Pohjoismaihin isänpäivän viettäminen rantautui 1940-luvulla ja Yliopiston allakaan päivä ilmestyi ensimmäisen kerran 1970. Isänpäivän lyhyeen perinteeseen kuuluu muistaa isää kortilla, erilaisilla lahjoilla ja hemmottelulla. Aikalailla samalla tavalla kuin äitiä äitien päivänä. Miten sinä ajattelit muistaa omaa isääsi?

Eri päivä eri maassa

Isänpäivän aikataulu on aina tässä marraskuussa ja se vaihtelee, onhan se vuoden toinen marraskuun sunnuntai ja esimerkiksi ensi vuonna se on 14.marraskuuta. Isänpäivä vaihtelee maasta toiseen ja monessa maassa se on kesäkuussa, tai elokuuussa tai syyskuussa. Tämä suomalaisille tuttu päivä on myös Islannissa, Norjassa, Ruotsissa ja Virossa. Yleisin isänpäivän viettopäivä on kuitenkin kesäkuun kolmas sunnuntai, jolloin päivää vietetään monen Euroopan maan lisäksi myös monessa muussa maassa maailmalla, mm. USA:ssa.

Tämä onkin esimerkki päivästä, jolla ei ole vielä kansainvälisesti sovittua yhtä ja samaa päivää, ja tietäen eri maiden erilaiset asenteet ja tavat, voi ollakin, ettei isänpäivästä kovin nopeasti ole tulossa vain yhtä kansainvälisesti sovittua päivää.

Vinkkejä autoilija isälle

Olisiko tällä viikolla aika kustantaa isän autolle käsinpesu paikallisessa autopesulassa, ja samalla tarjota isälle kakku kahvit läheisessä konditoriassa…. tai miksei viedä isä vaikka iltapäivä oluelle siinä odotellessa.

Yksi vaihtoehto on viedä isä radalle.com ajotapahtumaan. Sovit vain sopivan ajankohdan ja hankit kiesin, millä viet isän radalle.

Jos sitten kuitenkin haluat muistaa isääsi ja tämän autoa, voit käydä ostoksilla vaikka vain paikallisessa Motonetissa. Siellä on autoon liittyviä sekä asiallisia että vähän asiattomampia vekottimia, joista valita. Toisaalla voisit varautua tilanteeseen ensi vuonna paremmin ja tilaat vaikka tuolta aiemmin kerrotusta mainosteippaamosta pienet lisäteipit autoosi tai isäsi autoon, miksei?

Entä jos tarjoaisit isällesi oikein kunnon amerikkalaisen parranajon pesuineen ja lämpöisine hauteineen. Jokaisen isän pitäisi päästä vähintään kerran vuodessa rauhoittumaaan hyvään parturiin parranajoon. Kyse ei ole pelkästään parran ajamisesta vaan omasta ajasta ja rauhoittumisesta. Onko omalla paikkakunnallasi partureita, joista saa kunnon amerikkalaisen parranajon?

Amerikkalaisen parranajon jäljiltä leuka on sileämpi kuin kertaakaan sitten poikavuosien. Tätä olennaisempaa on kuitenkin rentoutunut olo, jonka ovat tunnin pituisen prosessin aikana saaneet aikaan niin kuumat ja kylmät pyyhkeet, erilaiset vaahdot ja öljyt kuin vartin kasvohierontakin.

Isänpäivän illan voi sitten päättää joko kotona koko perheen kanssa järjestettyyn juhlaillalliseen tai viet sitten isäsi kahden kesken syömään johonkin hyvään paikalliseen ravintolaan, sellaiseen, joka on isäsi mieleinen. Toiset haluavat fine dining ravintolaan, toiset siihen naapurissa olevaan lähiökapakkaan, jokainen paikka on aivan yhtä hyvä, varsinkin jos isä tykkää siitä. Isänpäivän ruokana voi aivan yhtä hyvin olla makkaraperunat kuin viiden ruokalajin illallinen tai paikallisen pitserian fantasia pitsa.

Hyvää isänpäivää!

Trackbacks & Pings

Vastaa