TOP10 vinkit kesällä autoilemaan lähteville

Tarkista auton kunto

Ennen matkaan lähtöä, tarkista auton perusasiat: öljyt, jäähdytysneste, tuulilasinpesuneste ja renkaiden ilmanpaine. Varmista, että auton ilmastointi toimii, sillä kesähelteillä sen merkitys korostuu.

Huolla auto ajoissa

Kesäreissu ei ole paras paikka auton hajoamiselle. Huollata auto ajoissa, jotta vältät yllättävät tekniset ongelmat matkan aikana.

Varaa juotavaa ja syötävää

Kesäkuumalla nestehukka voi yllättää nopeasti. Varaa mukaan riittävästi vettä ja kevyitä välipaloja.

Suunnittele reitti etukäteen

Vaikka spontaanius on osa kesäseikkailua, on hyvä suunnitella ainakin pääreitti etukäteen. Tarkista myös tieolosuhteet ja mahdolliset tietyöt.

Tauot

Pidä säännöllisiä taukoja, vähintään 15 minuuttia joka toinen tunti. Taukojen aikana voit venytellä ja liikkua, mikä vähentää väsymystä ja parantaa keskittymiskykyä. Matkalle on hyvä varata myös viihdettä esimerkiksi suoratoiston avulla.

Aurinkosuoja

Kesäauringon paiste voi olla voimakas, joten muista aurinkolasit ja aurinkovoide. Pidä myös auton sisätilat viileinä verhoilla tai aurinkosuojilla.

Turvallisuus

Varmista, että kaikilla matkustajilla on turvavyöt kiinni ja että lasten turvaistuimet on asennettu oikein. Älä koskaan jätä lapsia tai lemmikkejä yksin kuumaan autoon.

Navigointi

Käytä navigointilaitetta tai -sovellusta, jotta et eksy matkalla. Varmista, että laitteen tai sovelluksen kartat ovat ajan tasalla.

Pysy rauhallisena

Kesäliikenne voi olla vilkasta ja stressaavaa. Pysy rauhallisena, noudata liikennesääntöjä ja muista, että tärkeintä on päästä perille turvallisesti.

Nauti matkasta

Muista, että matka on yhtä tärkeä kuin määränpää. Nauti maisemista, pysähdy mielenkiintoisissa paikoissa ja tee matkasta ikimuistoinen kokemus.

Vastaa