Nopeat autot ja vauhdikkaat naiset

Joku voisi sanoa, että tämä sivusto ei kuulu enää nykyaikaan, mutta niin voisi sanoa monesta muustakin asiasta. Eikä tämä sivusto ole mikään törkysivusto vaan sivusto, jonka pääasia on naiset ja autot.

Mercedes-Benz

Kirjoittajalla itselläänkin on ollut sekä C- että E-mersuja, mutta ei AMG-mersuja.Mercedes-AMG GmbH tai AMG on saksalaisen Mercedes-Benzin tytäryhtiö, jonka toimialaa on Mercedeksen valmistamien autojen jatkokehitys ja muokkaaminen. AMG-malleille on tyypillistä alkuperäismalleja aggressiivisempi ulkonäkö, parempi suorituskyky ja hallittavuus.

Ford GT

Ja täytyyhän siinä jotain ”perää” olla, jos kerta niin monessa tuhannessa kuvassa netissä yhdistetään sekä autoilu, nopeat autot ja naiskauneus. Usein vielä näihin kateen lisätään pelaaminen ja bonusetu on tietenkin, jos ne kaikki asiat kohdistuvat positiivisesti henkilöön itseensä.

Ford GT on Fordin vuosina 2004–2006 ja uudelleen vuodesta 2016 lähtien valmistama keskimoottorinen coupé-korinen superauto. Sen inspiraation lähteenä on kilpa-auto Ford GT40, jolla voitettiin Le Mansin 24 tunnin ajo neljänä peräkkäisenä vuotena 1966–1969. Autoa tehtiin ensimmäisellä kerralla reilut 4000 kappaletta ja auton V8 moottori tuottaa 550 hevosvoimaa, mutta toisella tuotantokaudella tuo 550 hevosvoimaa ei ollut enää muka riittävä, joten uutis auto onkin V6 moottorilla varustettu 656 hevosvoimainen superauto, joka kiihtyy nollasta sataan alle 3 sekunnissa ja voi saavuttaa yli 350 km/h huippunopeuden.

Raha, autot ja naiset

Siinä se sitten tuli, ne kolme asiaa: nopeasti tuleva ja menevä raha, kauniit naiset ja nopeat autot. Siihen kun lisää mahdollisuuden lyödä vetoa nopeista autoista vaikka F1-kisoissa tai USA:n autosarjoissa kuten Nascar, ollaan jo menossa sinne jonnekin. Suomalaiset vedonlyöntisivut ja nyt varsinkin USA:n uudelleen avatut urheiluvedonlyöntimahdollisuudet tuovat Nascariin uudenlaisen seurantamahdollisuuden, ja odotamme kieli pitkällä jo uusia F1-ratoja ja kisoja nimenomaan USA:n mantereelle jo olemassa olevan Texasin Austinin kisan lisäksi.

Ameriikan raudat, moottorien ärjyntä ja kaunista pintaa

Miksi ameriikan autojen harrastus on niin erikoista? Tai miksi sitä harrastetaan niin Suomessa, Ruotsissa kuin kaikkialla maailmassa. Mikä niissä V8 moottoreissa kiinnostaa?

Kysyimme itseasiassa asiaa autoiluharrastajalta, jolta itseltä löytyy tallista parikin tällaiste vauhtihirmua ja vastaus oli, että koska niiden koneet ja tekniikka on niin yksinkertaista, että niiden huoltaminen on helppoa ja kehittäminen nopeammiksi samoin.

Onhan niitä American Muscle- eli muskeliautojen listauksiakin tehty vaikka minkälaisia ja yleensä niissä on kyse autoista, jotka on valmistettu nimenomaan USA:ssa 1960-70 luvuilla.

Tällaisia legendaarisia autoja ovat.. vuoden 1965 Mustang Shelby GT350 ja vielä toinen Carroll Shelbyn suunnittelema Mustang on monesti listoilla, nimittäin vuoden 1958 Shelby GT 500. Listalle pääsee usein myös vähintään yksi Dodge, se voi olla vaikka Dodge coronet eli The Super Bee vuodelta 1969, 440 cif six-pack moottorilla ja 390 hevosvoimalla. Toinen Dodge olisi tietenkin hirveällä takaspoilerilla varustettu Dodge Daytone vuodelta 1969 ja 426 hemi moottori.

Yksi kuuluisimmista muskeliautoista on elokuvista tuttu Chevy Chevelle, ja varsinkin vuoden 1970 Chevelle ja sen 454-V8. Chevelle on saanut minuuttinsa monessa elokuvassa mm. Tom Cruisen tähdittämässä Jack Reacher elokuvassa hänen ajamanaan oli Chevelle SS.

Nopeat autot ja elokuvat

Kun nyt sitten Chevellen turvin päästiin elokuvamaailmaan ja unohdetaan aluksi ikoninen James Bond ja muutamat Aston Martinit, niin nopea vauhti, autot ja naiset = Too Fast & Too Furious eli The Fast and The Furious elokuvasaaga, jonka yhdelle päänäyttelijälle eli Paul Walkerille nopea auto oli myös nopea loppu, kun näyttelijä antoi kaverinsa testata hänen Porche Carrera GT-mallia. Valitettavasti auton käsittelytaito ja tilanne eivät olleet kondiksessa ja tuloksena oli täysin säpäleiksi mennyt auto ja kahden henkilön kuolonkolari.

Alunperin tästä elokuvasta ei pitänyt tehdä kuin se ensimmäinen elokuva, jonka oli tarkoitus olla vain tavallinen B-luokan kesäelokuva, mutta siitä tulikin aivan jotain muuta. Ja nyt kun ensimmäisestä elokuvasta on jo yli 18 vuotta, niin tänä vuonna saatiin ulos jo sarjan yhdeksäs elokuva.

Yksi sarjan mukana entisestään suuremmaksi tähdeksi toimintaelokuviin on noussut ensimmäisestä Hurjapäät elokuvasta tutuksi tullut toinen sarjan kannattelevista voimista eli Dominic Toretto aka Vin Diesel. Elokuvatähti Vin Dieselin omastakin autotallista löytyy useampikin mielenkiintoinen auto, mm. Dodge Charger.

Vastaa