Maailman kauneimmat autot: TOP6-listaus

Oletko koskaan miettinyt, mikä on maailman kaunein auto? Jos et ole, niin joku on, nimittäin tässä on TOP 6 listaus maailman kauneimmista autoista joiden omistamiseen vaaditaan paksua lompakkoa tai hyvää onnea nettikasinon aikuisten onnenpeleissä. Mutta katsotaan mistä autoista on kyse.

Aston Martin DB5

Aston Martin DB5 on brittiläisen Aston Martin -automerkin valmistama urheiluauto, joka tunnetaan erityisesti James Bond -elokuvien käyttämänä ajoneuvona. DB5 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1963, ja se on valmistettu vuoteen 1965 asti. DB5:n suunnittelussa painotettiin aerodynaamisuutta ja tehokasta suorituskykyä. Auton ulkonäkö on ajaton ja elegantti, ja se on varustettu lukuisilla teknisillä ominaisuuksilla, kuten esimerkiksi öljysuihkulla suojatulla takana olevalla levyjarrulla, konekiväärillä varustetuilla etuvaloilla, ajovaloissa olevilla tykillä sekä takavalossa olevalla öljypisarakastelulla. DB5 on yksi kaikkien aikojen legendaarisimmista autoista, ja sen arvo on kasvanut vuosien varrella erityisesti Bond-elokuvien ansiosta.

Ferrari 250 GTO

Ferrari 250 GTO on yksi kaikkien aikojen halutuimmista ja arvostetuimmista klassisista urheiluautoista. Se valmistettiin vuosina 1962-1964, ja autoja valmistettiin yhteensä vain 39 kappaletta. Autossa on V12-moottori, joka tuottaa noin 300 hevosvoimaa, ja sen huippunopeus on noin 280 km/h. Auton ulkonäköä pidetään erittäin kauniina ja klassisena, ja sen kilpailumenestys 1960-luvun kilpailuissa tekee siitä yhden arvostetuimmista ja halutuimmista klassikoista. 250 GTO on myös yksi arvokkaimmista autoista maailmassa, ja sen arvo voi nousta jopa yli 50 miljoonaan euroon.

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type on brittiläinen urheiluauto, jota valmistettiin vuosina 1961-1975. Se tunnetaan myös nimellä Jaguar XK-E. Auton suunnitteli Malcolm Sayer, ja se oli aikanaan erittäin suosittu ja arvostettu auto. E-Typen linjakas ja virtaviivainen ulkomuoto herätti ihastusta, ja sen suorituskyky oli erinomainen. Autossa oli kuusisylinterinen moottori, joka tuotti tehoa noin 265 hevosvoimaa, ja sen huippunopeus oli noin 240 kilometriä tunnissa. E-Typen tuotantomäärä oli yhteensä noin 72 500 autoa, ja se oli aikanaan yksi maailman halutuimmista urheiluautoista.

Lamborghini Miura

Lamborghini Miura on italialaisen Lamborghini-autonvalmistajan vuosina 1966–1973 valmistama urheiluauto. Miura oli Lamborghinin ensimmäinen katuauto, jossa käytettiin keskimoottorirakennetta. Auton suunnitteli Marcello Gandini italialaiselle autodesign-yritykselle Bertone. Miura oli 1960-luvun lopulla yksi maailman nopeimmista autoista ja sai erittäin suuren suosion, joka jatkuu edelleen nykyäänkin. Miura tunnetaan erityisesti sen kahdesta nousevasta linjasta takana, jotka antavat autolle sammakkomaisen profiilin.

Mercedes-Benz 300SL Gullwing

Mercedes-Benz 300SL Gullwing on klassinen urheiluauto, joka esiteltiin ensimmäistä kertaa New Yorkin autonäyttelyssä vuonna 1954. Gullwing-nimi viittaa auton siipiä muistuttaviin saranallisiin oviin, jotka avautuvat ylöspäin. Autossa on korkea suorituskyky ja sen moottorina toimii 3,0 litran kuusisylinterinen rivimoottori, joka tuottaa 215 hevosvoimaa. Tämä auto on edelleen erittäin arvostettu keräilykohde, ja hyväkuntoiset yksilöt voivat saavuttaa miljoonien eurojen hintalapun huutokaupoissa.

Porsche 911

Porsche 911 on saksalaisen automerkin Porsche valmistama urheiluauto, jota on valmistettu vuodesta 1963 lähtien. Autoa on valmistettu useilla eri moottoreilla ja versioilla, ja se on edelleen yksi suosituimmista ja arvostetuimmista urheiluautoista maailmassa. Porsche 911 on tunnettu muun muassa kestävyydestään, ajettavuudestaan, suorituskyvystään ja klassisesta designistaan. Auto on voittanut useita arvostettuja palkintoja ja se on ollut suosittu myös kilpa-ajossa. Porsche 911 on tullut tunnetuksi myös elokuvissa ja televisiossa, ja se on saavuttanut kulttistatuksen autoharrastajien keskuudessa.

Nämä autot ovat myös erittäin arvostettuja klassikoita, ja niitä pidetään usein taideteoksina.

Vastaa